Kemi

redox

04. april 2006 af Mars Volta (Slettet)
Hejsa,

Lige kort, hvad har 2H3O+ i oxidationstal. Skal nemlig finde ox og red i følgende reaktion:

Ag(s) + NO3-(aq) + 2H3O+(aq) --> Ag+(aq) + NO2(aq) + 3H2O(l)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2006 af IMB (Slettet)

Normal procedure med H's OT = +1 og O = -2.

Svar #2
04. april 2006 af Mars Volta (Slettet)

ja pånær ved oxoniumionen ik? Men er oxidationstallet for 2H3O+ så bare +1 pga. ladningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2006 af IMB (Slettet)

Jo, dette er en af reglerne. Ionens ladning = dens ox.tal.

Jeg troede du mente, at H3O+ var "mærkelig", altså at du havde forvekslet den med H2O2.

Svar #4
04. april 2006 af Mars Volta (Slettet)

Men hvis jeg så skal svare på hvilke atomer der oxideres og hvilke der reduceres i reaktionsskemaet hvad svare jeg så mht H3O+? er den oxideret og vand reduceret?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2006 af IMB (Slettet)

Find H2O's ox.tal og bedøm om H3O+'s ox.tal er steget eller faldet. Heraf om den er reduceret eller oxideret...

Svar #6
04. april 2006 af Mars Volta (Slettet)

Så er H3O+ oxideret jf. H2O's OT=0. Noget andet er, skal man ik gange oxidationstallene med det pågældene stofs koefficient?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2006 af frodo (Slettet)

Husk lige at oxidationstal kun har mening for atomer. IKKE molekyler.

H har (stort set altid undtagen i metalhydrider) OT=+1
O har (stort set altid undtagen i peroxider) OT=-2

Dette gælder også for atomerne i H3O+

I dette tilfælde finder man at sølv og nitrogen hhv. oxideres og reduceres

Svar #8
04. april 2006 af Mars Volta (Slettet)

EDIT: reduceret self.

Svar #9
04. april 2006 af Mars Volta (Slettet)

aaah så jeg skal slet ik sige noget om vand og H3O+.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2006 af frodo (Slettet)

nej, for der sker intet skift i OT. Derfor er de ikke interessante i denne sammenhæng

Svar #11
04. april 2006 af Mars Volta (Slettet)

Hvordan ser man at en reaktion er en oxidation, hvis det ikke er nævn i opgaven? Hvis man fx får at vide man skal afstemme en reaktion, men man ved iik om det er en redox eller ej...

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. april 2006 af IMB (Slettet)

Åh ja, sådan går det, når man lider af søvnunderskud og skal lave fransk stil OG hjælpe på studieportalen.

Pardon.

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. april 2006 af frodo (Slettet)

en reaktion er ikke kun en oxidation.
Det er en reduktion + oxidation, da de to ting skal følge hinanden ALTID.

Du må udregne OT og se at de skifter før du ved at det er en redox

Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.