Matematik

f(x)=5x

05. april 2006 af TC88 (Slettet)
En funktion f er givet ved
f(x)=2x^3-17x^2+40x

løs ved beregning f(x)=5x

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Sæt bare udtrykket for f(x) lig med 5x og løs så den ligning....måske ved at samle ledddene på den ene side og så...ja, prøv lige selv først

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

2x^3-17x^2+40x=5x

hint: sammel det hele på samme side, og sæt x udenfor parantes og brug derefter 0 reglen samt den almindelig måde at løse en andengradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2006 af hund (Slettet)

Da du ender med ligningen

-2x^3 + 17x^2 5x - 40 = 0,

ville jeg fortrække at løse den på grafregneren. Altså simpelthen taste den ind i "y =", og så finde skæringerne med x-aksen (den skær 3 gange).

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Nej da, det skal gøres som beskrevet i #2.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2006 af migmig (Slettet)

#3 man ender med -40x, så #2 er det rigtige

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2006 af hund (Slettet)

Min fejl min fejl, undskylder på det groveste, havde ikke set at leddet hed "40x" og ikke bare "40", det var derfor jeg ikke kune forstå brugen af at sætte uden for parentes osv.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2006 af migmig (Slettet)

#5 sorry, -35x

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

#5 man kan nu også løse den analytisk, men da man kan løse den på den matematiske måde, ville dette være at foretrække...

Svar #9
05. april 2006 af TC88 (Slettet)

Det havde jeg også gjort... Men fik ingen løsninger. Nu har jeg fundet regnefejlen :)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: f(x)=5x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.