Matematik

Ligning

06. april 2006 af turca (Slettet)
HJÆLP :S

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse ligningen (x+3)*(x+1)^2*(x-1)=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt nul-reglen.
Et produkt er nul netop når mindst en af faktorerne er nul.

Svar #2
06. april 2006 af turca (Slettet)

Lidt dumt spørgsmål, men hvordan gør jeg det??
Er total lost!

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2006 af Einsteinium (Slettet)

åltså en af faktorene bliver nul, hvis det inde i parantesen bliver nul, fx. den første (x+3)... så et svar er -3, da det hele bliver nul hvis den ene parantes bliver nul!

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2006 af ibibib (Slettet)

(x+3)*(x+1)^2*(x-1)=0 <=>
x+3=0 v (x+1)^2=0 v x-1=0 <=>
osv

Svar #5
06. april 2006 af turca (Slettet)

Oki tark :))

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2006 af dnadan (Slettet)

*udenfor emne* hmmm underligt, disse indlæg du har lavet, er netop dem jeg har en matematik aflevering i...underligt..:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2006 af fixer (Slettet)

Det skal lige siges at nulreglen ikke kan forudsættes opfyldt uden at det oplyses, hvilken polynomiumsring polynomiet tilhører. Dette må være en opfordring til #0 om at være påpasselig med at angive sådant. Det skal dog også nævnes, at i dette tilfælde gælder nulreglen idet (Z,+,.) er et integritetsområde og polynomiumsringen (Z[X],+,.) derfor ligeså.

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.