Kemi
Fordelingsforhold og polaritet
09. april 2006 af
sortesilass (Slettet)
Hej
Jeg kunne godt bruge hjælp til følgende opgave:
"Et stofs polaritet vurderes ofte ud fra fordelingsforholdet, K_F, mellem octanol og vand. Fordelingsforholdet for THC er ligevægtskonstanten for følgende ligevægt:
THC(aq) <--> THC (octanol)
K_F = [THC(octanol)] / [THC(aq)]
Ved 25 ºC og pH lig 7 er K_F lig med 6,0 * 10^3 for THC.
pKs for THC er lig med 10,6 ved 25 ºC."
Opgaven lyder:
a) Med udgangspunkt i strukturen for THC-molekylet skal du argumentere for, at fordelingsforholdet er stort ved pH lig med 7:
Se struktur for THC-molekyle her:
http://www.yuhuu.dk/thc.jpg
Håber der er nogen der kan hjælpe mig..
På forhånd tak
Jeg kunne godt bruge hjælp til følgende opgave:
"Et stofs polaritet vurderes ofte ud fra fordelingsforholdet, K_F, mellem octanol og vand. Fordelingsforholdet for THC er ligevægtskonstanten for følgende ligevægt:
THC(aq) <--> THC (octanol)
K_F = [THC(octanol)] / [THC(aq)]
Ved 25 ºC og pH lig 7 er K_F lig med 6,0 * 10^3 for THC.
pKs for THC er lig med 10,6 ved 25 ºC."
Opgaven lyder:
a) Med udgangspunkt i strukturen for THC-molekylet skal du argumentere for, at fordelingsforholdet er stort ved pH lig med 7:
Se struktur for THC-molekyle her:
http://www.yuhuu.dk/thc.jpg
Håber der er nogen der kan hjælpe mig..
På forhånd tak
Svar #1
09. april 2006 af Quasar (Slettet)
Når fordelingsforholdet er stort ved pH = 7,00, betyder det, at der er meget THC opløst i octanol. Octanol er upolært, hvilket betyder, at THC også er upolært ved pH = 7,00 (upolære stoffer opløses i upolære opløsninger). Det stemmer også overens med strukturen for THC. Der er nemlig kun mulighed for polaritet omkring O-atomerne, men da molekylet er så stort, får denne polaritet ringe betydning den samlede polaritet for molekylet. THC er altså upolært ved pH = 7,00, hvilket stemmer overens med det store fordelingsforhold. Når pH > pKs, vil THC blive polært (molekylet bliver negativt ladet, basiske omgivelser (OH- )), hvilket vil gøre fordelingsforholdet mindre (THC kan opløses i vand og ikke i octanol --> brøk mindre --> fordelingsforhold mindre).
Svar #3
28. november 2007 af Klodsinen (Slettet)
THC molekylet har kun mulighed for at være polært omkring hydroxygruppen ikke?
Svar #4
28. november 2007 af Klodsinen (Slettet)
Jeg er heller ikke sikker på, at jeg forstår 100% hvorfor hvorfor THC er pålært hvis pH er større end pks?
Skriv et svar til: Fordelingsforhold og polaritet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
