Matematik

ligning

09. april 2006 af miephantazy (Slettet)
f(30)= (8,8)/ (1+125e^-(0,147*30))= 3,493
Er det rigtig.?. hvis ja, så skulle verdensrekorden i kuglestød i 1960 være 3,49 m.. det er jo ikke særlig meget!1

20= (8,8)/(1+125*e^-0,147t)=? Nogle der kan hjælpe lidt på vej?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2006 af Deschain (Slettet)

Kan du ikke skrive opgaveformuleringen? Det gør det lidt nemmere at se hvis du laver fejl.

Svar #2
09. april 2006 af miephantazy (Slettet)

f(t)=(8,8)/(1+125*e^-0,147t +14,17

t angiver antal år efter 1930 og f(t) er verdensrekorden i m..

Beregn verdensrekorden i 1960..

Beregn hvilket år verdensrekorden første gang kom over 20 m...

Svar #3
09. april 2006 af miephantazy (Slettet)

f(t)= (8,8)/ (1+125*e^-0,147) +14,17

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2006 af Deschain (Slettet)

ahh ok godt du manglede lige nogle paranteser før.. jeg er nødt til lige at smutte men jeg kigger på det om en halv time

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2006 af LanioX (Slettet)

I dit indlæg #0 har du glemt at der står +14,17 til sidst...

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2006 af Draagslag (Slettet)

#3

f(t)= (8,8)/ (1+125*e^-0,147) +14,17

Jeg går udfra der skal stå

f(t)= (8,8)/ (1+125*e^-0,147t) +14,17

og efter 30 år får jeg det til 17,66 meter, såfremt de 14,17 står efter brøken.

Svar #7
09. april 2006 af miephantazy (Slettet)

Tak...men hvordan regner jeg den sidste ud?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2006 af Madsst (Slettet)

du sætter f(t)=20 og isolerer t.

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. april 2006 af dnadan (Slettet)

hint: husk at ln og e er hinandens omvendte (de giver en, hvis man bruger dem 'mod' hinanden) sig først
20-14,17=(8,8)/ (1+125*e^-0,147t)
og gå så selv videre derfra

Svar #10
09. april 2006 af miephantazy (Slettet)

har prøvet.. jeg får det til:

(20-14,17)/8,8=1+125e^-0,147t

t=ln(o,0133)/-0,147

t=29,38

Og det er ikke rigtig.. hvis jeg prøver at kontrollere:

f(29,38)= (8,8)/(1+125e^-0,147*29,38) +14,17= 17,47..
her skulle det jo gerne give 20.. kan ikke gennemskue hvad jeg gør forkert..

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Du skal få : 8,8/(20-14,17) - 1 =125*e^(-.147t)
Og hvis du udregner løbende får du :
0,5094334 = 125*e^(-.147t)
0,004 = e^(-.147t) (har delt med 125 !)
-5,5028 = -.147t (bruger ln() )
37,43 = t (deler med -.147)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.