Kemi
A=k*N
10. april 2006 af
onsunshine (Slettet)
En ko spiser græs på en mark, der er forurenet med I-131. Koen indtager herved I-131 med en samlet aktivitet på 20000 Bq.
Henfaldskonstanten for I-131 er
9.98*10^-7s^-1
- Beregn det antal I-131 atomer, som koen indtager.
Jeg har udregnet det på følgende måde:
Jeg isolerer N i formlen så formlen kommer til at se således ud: N=A/k
N= 20000 Bq/ 9.98*10^-7s^-1 = 2*10^10 atomer.
Er dette rigtigt udregnet ?
Henfaldskonstanten for I-131 er
9.98*10^-7s^-1
- Beregn det antal I-131 atomer, som koen indtager.
Jeg har udregnet det på følgende måde:
Jeg isolerer N i formlen så formlen kommer til at se således ud: N=A/k
N= 20000 Bq/ 9.98*10^-7s^-1 = 2*10^10 atomer.
Er dette rigtigt udregnet ?
Svar #1
10. april 2006 af dnadan (Slettet)
ser rigtigt nok ud... men husk nu at dette er FYSIK og ikke kemi...
Skriv et svar til: A=k*N
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
