Matematik
5.093 og 5.113 stamfunktion
11. april 2006 af
Alvaro (Slettet)
Sidder her med en lille opgave, som jeg har det lidt svært med:
Jeg har en funktion f(x)= sinx og en funktion g(x)=sin2x
Jeg kan sagtens finde ud af at integrere sinx, men det kniber mere med sin2x. Har fuldstændig glemt hvordan man gør.
For det bliver vel ikke bare til cos2x vel???
håber på hjælp.
En anden opgave, som jeg også har lidt problemer med er 5.113
Her skal jeg finde rumfanget af et omdrejningslegeme og skal i den forbindelse regne integralet af (32*2^-x)^2 ud. Har virkelig ingen anelse. Please hjælp.
Jeg har en funktion f(x)= sinx og en funktion g(x)=sin2x
Jeg kan sagtens finde ud af at integrere sinx, men det kniber mere med sin2x. Har fuldstændig glemt hvordan man gør.
For det bliver vel ikke bare til cos2x vel???
håber på hjælp.
En anden opgave, som jeg også har lidt problemer med er 5.113
Her skal jeg finde rumfanget af et omdrejningslegeme og skal i den forbindelse regne integralet af (32*2^-x)^2 ud. Har virkelig ingen anelse. Please hjælp.
Svar #1
11. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Ad 1)
Hvis du nu prøver at differentiere cos(2x), så kan du med garanti se hvad
S[sin(2x)]dx
er lig med.
Ad 2)
Brug, at
(32*2^(-x))²
= 1024*4^(-x)
Så har du helt normalt integral.
Hvis du nu prøver at differentiere cos(2x), så kan du med garanti se hvad
S[sin(2x)]dx
er lig med.
Ad 2)
Brug, at
(32*2^(-x))²
= 1024*4^(-x)
Så har du helt normalt integral.
Skriv et svar til: 5.093 og 5.113 stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
