Matematik
Monotoniforhold...
11. april 2006 af
miephantazy (Slettet)
Hej... håber på noget hjælp til følgende opgave
f(x)= x^3+5x^2-7x+3
Bestem monotoniforhold og lokale ekstrma for f.
Jeg roder altid rundt i med monotoniforhold.. Er her ikke en som vil prøve at forklare mig det..? har altid fejl i det..
f(x)= x^3+5x^2-7x+3
Bestem monotoniforhold og lokale ekstrma for f.
Jeg roder altid rundt i med monotoniforhold.. Er her ikke en som vil prøve at forklare mig det..? har altid fejl i det..
Svar #1
11. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Differentier f og løs ligningen f'(x) = 0 for at finde ekstremerne.
For at bestemme monotoniforholdene, skal du afgøre hvor f er voksende og hvor f er aftagende. Da f er et polynomium, og dermed kontinuert, kan du med fordel bruge det fra forrige del.
For at bestemme monotoniforholdene, skal du afgøre hvor f er voksende og hvor f er aftagende. Da f er et polynomium, og dermed kontinuert, kan du med fordel bruge det fra forrige del.
Skriv et svar til: Monotoniforhold...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
