Matematik

Eksamensopgave!

12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)
Hey :o)

Nogle der kan hjælpe mig med den her eksamensopgave? Følg linket, og så opgave 2! Forstår den ikke :S

http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/eksamensopgaver/matbsep04.pdf

Mvh Pede c",)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2006 af ibibib (Slettet)

Beregn først de ukendte tal ex.

88·118/110 = Indeks 1999

Svar #2
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

ok, gjort... Hvordan regner du så prisen ud?

Svar #3
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Nå ja ps, mange tak for hjælpen med den anden opgave den anden dag # 1.

;-)

Svar #4
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Nå man regner indeks i år 2000, hedder den så, 94,4*118/125 egentlig?

Eller skal man bruge et basis år?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2006 af ibibib (Slettet)

På samme måde

110·104/88 = prisen 2001

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2006 af ibibib (Slettet)

#4
Nej, mest præcist er
88·125/110
men
94,4·125/118
er også rigtig pånær afrundingsfejl.

Svar #7
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Ok :-) Tak!

Hvis du har tid, gider du så at forklare hvad man skal gøre i opg. 6 i sammen ex. sæt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2006 af ibibib (Slettet)

6a) Indsæt x=0

Svar #9
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Så afstanden er bare 3,90625 til højeste punkt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja

Svar #11
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Ok, kan du give mig et prej om hvordan man regner del b i opg. 6 ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. april 2006 af ibibib (Slettet)

Der er noget der ikke passer.


Lastbilen skal vælge at køre i midten af vejen.
5,2/2 = 2,6 er derfor den tørste x-værdi.
Hvad bliver den tilsvarende y-værdi?

Svar #13
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Så sætter du 2,6 ind i formlen istedet for 0, fra før?

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, men svaret (opgaven) er mærkelig

Svar #15
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Svaret giver -0.66.. så ? Giver det mening?

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. april 2006 af ibibib (Slettet)

Det viser at lastbilen er bredere end tunnelen.
5,2 er også en meget bred lastbil!

Svar #17
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

ja :) Så ved at det giver et negativt resultat må det formodes at lastbilen IKKE kan komme igennem?

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ved at løse ligningen t(x)=0 kan du beregne tunnelens bredde til 5 meter.

Opgaven lægger op til at lastbilen ikke er for bred og at man skal beregne om lastbilen er for høj.

Svar #19
12. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Ok, det er en underlig formulering!

Nyt spørgsmål hvis du har tid.

Opg 7, find f' af: f(x)= ln(x2+e)-2.

Giver det:

f'(x)= e*2x+e ?


Skriv et svar til: Eksamensopgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.