Samfundsfag

globalisering - din mening!

12. april 2006 af mettma (Slettet)
jeg skal skrive en opg om globalisering. Til den vil jeg gerne skrive en indledning og ville gerne høre folks mening om den jeg indtil nu har skrevet. den lyder således:

Verdenen som vi kender den i dag er meget globaliseret. Det vil med andre ord sige, at landende i den er stærkt integrerede med hinanden. Til et vist punkt er de afhængige af hinanden. Der er sket en udvikling i globaliseringen gennem tiderne. Dette skyldes bl.a. at vi i dag har bedre mulighed for at kommunikere med folk på den anden side af jordkloden via forskellige medier som f.eks. telefonen, Internettet, fjernsynet osv.. Med disse medier har vi lært at udnytte hele verdenens funktioner, frem for blot at udnytte dem der er at finde i hjemlandet.

På forhånd tak! Mettma

Svar #1
12. april 2006 af mettma (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2006 af Marcus (Slettet)

Synes det virker meget bredt. Skal du komme ind på alle aspekter af globalisering?

Svar #3
12. april 2006 af mettma (Slettet)

det er bare en indledning. det er bare meningen som en bred definition af begrebet globalisering!

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2006 af FredeW (Slettet)

Problemet med globalisering er, som du vist også har opdaget, at det er svært at definere.
Jeg må da nok også indrømme, at jeg synes, at det, du har skrevet, til tider er en lille smule ukonkret. Eksempelvis:
- Hvordan er landene mere afhængige af hinanden? Jeg mener at kunne huske at have set en statistik, der viste, at der var mere international handel i slutningen af 1800-tallet, end der er i dag.

Hvis du vil have lidt mere konkret respons:
"Verdenen som vi kender den i dag er meget globaliseret. Det vil med andre ord sige, at landende i den er stærkt integrerede med hinanden. Til et vist punkt er de afhængige af hinanden."
- Som udgangspunkt et fint afsnit. Bare sørg for at du ikke kommer til at modsige dig selv senere i opgaven.

"Der er sket en udvikling i globaliseringen gennem tiderne. Dette skyldes bl.a. at vi i dag har bedre mulighed for at kommunikere med folk på den anden side af jordkloden via forskellige medier som f.eks. telefonen, Internettet, fjernsynet osv.. Med disse medier har vi lært at udnytte hele verdenens funktioner, frem for blot at udnytte dem der er at finde i hjemlandet."
- Det er her, jeg synes, det bliver lidt for ukonkret: Hvad er en "udvikling i globaliseringen"? Og er denne udvikling lige præcis forårsaget af kommunikationen (som ellers er vigtig at komme ind på i en definition).
- Og hvilke funktioner tænker du på? Groft sagt: udnyttede de europæiske lande ikke også verdens funktioner under imperialismen?

Som en tilføjelse kunne du måske opremse nogle områder, hvor der er sket en udvikling, som man kunne hævde, er en del af globaliseringen: Politik, handel, kultur, teknologi, kommunikation osv. og så komme ind på, at de har ført til en eller anden virkning, som du nu vil undersøge/hvad opgaven ellers går ud på.

Svar #5
12. april 2006 af mettma (Slettet)

Har ændret meget. hvad siger i til denne??

"Noget som er globalt, er noget som er verdensomspændende. Verden er, og bliver med tiden mere og mere globaliseret. Det vil med andre ord sige, at den gensidige afhængighed mellem de enkelte stater bliver mere og mere omfattende. I et moderne samfund lægges der betydelig mere vægt på internationaliseringen end på nationaliseringen, der er altså en stigende integration mellem staterne. Det har ikke altid været sådan. Gennem tiderne er vores udstyr til at kommunikere med hinanden blevet betydeligt bedre. Så godt at vi i dag er udstyret med medier som f.eks. telefonen, Internettet, fjernsynet osv. til, at kommunikere med folk på den anden side af jordkloden. Med disse medier har vi lært at udnytte hele verdenens funktioner, frem for blot at udnytte dem der er at finde i hjemlandet.
Der findes to dimensioner af globaliseringen. Den geografiske i bredden og den identitetsmæssige i dybden. Med globaliseringen bliver geografiske og identitetsmæssige afstande kortere. Verdenen bliver mindre i takt med, at internationaliseringen bliver større. Vi bevæger os mod et unipolært samfund, hvor verden som helhed er stormagten.""

Svar #6
12. april 2006 af mettma (Slettet)

Nej her er den:

"Noget som er globalt, er noget som er verdensomspændende. Verden er, og bliver med tiden mere og mere globaliseret. Det vil med andre ord sige, at den gensidige afhængighed mellem de enkelte stater bliver mere og mere omfattende. F.eks. kan politiske og økonomiske handlinger i Danmark påvirke en eller flere situationer helt ovre i USA.
I et moderne samfund lægges der betydelig mere vægt på internationaliseringen end på nationaliseringen, der er altså en stigende integration mellem staterne. Det har ikke altid været sådan. Gennem tiderne er vores udstyr til at kommunikere med hinanden blevet betydeligt bedre. Så godt at vi i dag er udstyret med medier som f.eks. telefonen, Internettet, fjernsynet osv. til, at kommunikere med folk på den anden side af jordkloden. Med disse medier har vi lært at udnytte hele verdenens funktioner, frem for blot at udnytte dem der er at finde i hjemlandet.
Der findes to dimensioner af globaliseringen. Den geografiske i bredden og den identitetsmæssige i dybden. Med globaliseringen bliver geografiske og identitetsmæssige afstande kortere. Verdenen bliver mindre i takt med, at internationaliseringen bliver større. Man kan næsten sige at hvis der ingen modstandere af internationaliseringen og globaliseringen fandtes ville vi bevæger os mod et unipolært samfund, hvor verden som helhed ville være stormagten."

Svar #7
12. april 2006 af mettma (Slettet)

??

Svar #8
12. april 2006 af mettma (Slettet)

nogen svar??

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2006 af Peden (Slettet)

http://www.punditokraterne.dk/49283_Globalisering_er_ikke_noget_nyt.html

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2006 af Bosna92 (Slettet)

Begrebet globalisering anvendes i dag både af forskere og politikere uden at brugen af begrebet er entydig.
Liberalisterne er af den opfattelse, at fri handel og dermed fri konkurrence mellem de forskellige nationer skaber en optimal international arbejdsdeling. Den moderne teknologi har skabt en globalisering i form af en fysisk fortætning. Kloden er blevet mindre og rum og tid synes ophævet. Socialisterne har i forbindelse med den nye informationsteknologi i de sidste par år talt meget om "Den Globale Landsby".

Prøv at finde artikel :

Globalisering – en verden af betydninger, Peter Gorm Larsen, Cand Scient Pol. Seminarieadjunkt, Aalborg Seminarium og Ekstern Lektor i International Politik og Europæiske Forhold Aalborg Universitet

Skriv et svar til: globalisering - din mening!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.