Kemi
Kemi - pH
13. april 2006 af
Jesp (Slettet)
Der en opgave som driller mig lidt. Den er meget nem, men jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man beregnede pH, hvilke formler man skulle bruge: Opgaven lyder:
Beregn pH for følgende opløsninger ved 25C
a) 0,0348 M NaOH
Skal jeg så bruge pH=-log eller de andre formler som jeg ikke kan i hovedet? Hvordan ser jeg om den er stærk, middel, eller svag? Synes ikk jeg ku rigtig slå NaOH op i databogen nemlig...
b) 0,00236 M Ca(OH)2
Samme spørgsmål igen, hvordan skal jeg se om den er svag, middel eller stærk?
på forhånd tak..
Beregn pH for følgende opløsninger ved 25C
a) 0,0348 M NaOH
Skal jeg så bruge pH=-log eller de andre formler som jeg ikke kan i hovedet? Hvordan ser jeg om den er stærk, middel, eller svag? Synes ikk jeg ku rigtig slå NaOH op i databogen nemlig...
b) 0,00236 M Ca(OH)2
Samme spørgsmål igen, hvordan skal jeg se om den er svag, middel eller stærk?
på forhånd tak..
Svar #1
13. april 2006 af frodo (Slettet)
ovennævnte er salte, og dissocieres fuldstændigt i vandig opløsning.
Deraf kender du [OH-]. og også [H+], da [H+]*[OH-]=10^(-14)M^2
Deraf kender du [OH-]. og også [H+], da [H+]*[OH-]=10^(-14)M^2
Svar #2
14. april 2006 af Jesp (Slettet)
nåee jah den formel har vi snakket lidt om... Men hvad er [OH-]? hvordan skal jeg finde den?
Jeg kan godt s hvordan je gskal finde [H+] når jeg kender [OH-] ved at isolerer i formlen, men hva skal jeg bruge det til?
Jeg kan godt s hvordan je gskal finde [H+] når jeg kender [OH-] ved at isolerer i formlen, men hva skal jeg bruge det til?
Svar #3
14. april 2006 af dnadan (Slettet)
du finder først pOH=-log(Cb)
derefter siger du:
pOH+pH=14 isoler pH og derved er det fundet...dette er samme metode som frodos...
derefter siger du:
pOH+pH=14 isoler pH og derved er det fundet...dette er samme metode som frodos...
Skriv et svar til: Kemi - pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
