Kemi

Koncentartionsberegning

16. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)
Her fået en opgave, hvor jeg skal beregne c(HCL), som er 1,000M, og der ud fra skal jeg jeg så beregne c(NaOH):
Hvordan det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2006 af dnadan (Slettet)

forklar opgaven yderligere...

Svar #2
16. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Har fundet ud af det, men nu har jeg endnu et spørgsmål.
Jeg har optagnet en titrerkurve, hvor HCL titreres af NaOH. Skal så ud fra kurven bestmme ækvivalenspunktet, men hvordan gør jeg det. Ved jo at den skal være 7?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2006 af dnadan (Slettet)

find ud af hvor det stegle stykke begynder og slutter, læg dem sammen og divider med 2 og derved er ækvivalenspunktet fundet...

Svar #4
16. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Tak tak, troede der skulle en større udregning til.:0)

Svar #5
16. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Nå kan se at jeg ikke havde styr på det andet alligevel.
Jeg ved at c(HCL)= 1,000 M, mens der ved c(naOH) er opgivet ca, 1 M,og det er den jeg skal finde ud fra HCL?
Ved at n(HCL)=n(NaOH) idet de er ækvivalente. Kan ikke lige hitte ud af det.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2006 af dnadan (Slettet)

beregn stofmægden af HCl:
n(HCl)=C(HCl)*V(HCl)

Derefter ved du at de reagerer en til en derfor:
n(HCl)=n(NaOH)
Nu kender du stofmængden og volumen af NaOH fra start derved kan du beregne koncentrationen:
C(NaOH)=n(NaOH)/C(NaOH)

Spørg hvis der er noget du er i tvilv om... og forresten det er ikk HCL men HCl:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2006 af dnadan (Slettet)

#6 rettelse:
C(NaOH)=n(NaOH)/V(NaOH)

Svar #8
17. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

V(NaOH) er det den voulmen jeg har brugt når ækvivalenspunktet er nået?

Skriv et svar til: Koncentartionsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.