Matematik
Hjælp til noget matematik
28. december 2003 af
Blaabjerg (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder:
Find en ligning for tangenten til grafen f i det punkt, hvor den skærer y-aksen når
f(x) = 2x - 3e*½x
Jeg ved at løsningen er ½x -3
Er der nogen der vil hjælpe mig med at komme i gang med opgaven, ved ikke rigtig hvad jeg skal starte med at gøre...
Find en ligning for tangenten til grafen f i det punkt, hvor den skærer y-aksen når
f(x) = 2x - 3e*½x
Jeg ved at løsningen er ½x -3
Er der nogen der vil hjælpe mig med at komme i gang med opgaven, ved ikke rigtig hvad jeg skal starte med at gøre...
Svar #1
28. december 2003 af Garfield (Slettet)
du kan prøve med noget logaritme.... Det ville jeg....
Svar #3
28. december 2003 af 404error (Slettet)
For hvilken x-værdi skærer grafen for f andenaksen? Hvis du finder denne værdi, kan du bestemme den afledede i den givne punkt ud fra f'(x). Så har du et punkt på tangenten samt dens hældning, og du kan da bestemme en ligning for denne.
Svar #4
29. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
Da der står "hvor den skærer y-aksen" vil jeg tro det der er opgaven må være at finde f'(x) hvor x=0, men x værdien er ikke det store da opgaven er at finde en ligning.
Skriv et svar til: Hjælp til noget matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
