Matematik

potensfunktion

19. april 2006 af blok (Slettet)
sidder lige med en opgave som er begyndt at drille lidt, men er sikkert ganske simpel.

Jeg har en funktion i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem, hvor x-aksen viser alder og y-aksen diameter (mm)

Jeg har fundet a og b til:
F(x)= 0,95*x^0,54

Spørgsmålet er nu, hvordan regner jeg alderen af en lichen med en diameter på 50 mm.?
Det vel noget med at 50 skal sættes istedet for y, men min hjerne er lige gået kold.

Derefter: hvor mange procent vokser linchen i diameter, når den er dobbelt så gammel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Ad 1)
Det er korrekt, at du skal sætte F(x) = 50. Herefter kan du beregne x.


Ad 2)
Beregn forholdet F(2x)/F(x).

Svar #2
19. april 2006 af blok (Slettet)

Har fundet svaret til første spørgsmål, men øm.. forstår ikke helt hvad man skal med det sidste?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2006 af jgthb (Slettet)

Omskriv udtrykket F(2x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2006 af jgthb (Slettet)

Altså

F(2x)=0,95*(2x)^0,54
F(2x)=0,95*x^0,54 * 2^0,54
F(2x)=F(x)* 2*0,54
F(2x)/F(x)=2^0,54

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2006 af ibibib (Slettet)

2)
Det nemmeste er vel at beregne 2^0,54.
Derefter omregnes til procent ved at trække 1 fra og gange med 100.

Svar #6
19. april 2006 af blok (Slettet)

takker mange gange.

Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.