Matematik
Monotoniforhold
19. april 2006 af
L (Slettet)
Hey :)
Jeg har lige lidt problemer med noget mat, så haber nogen kan hjælpe mig.
f(x)=x^2 + 2/x x må ikke være lig 0.
Bestem f'(x)
Bestem monotoniforholdene for f.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))
Det vil være en kæmpe hjælp, hvis nogen kan hjælpe med opgaverne :)
Jeg har lige lidt problemer med noget mat, så haber nogen kan hjælpe mig.
f(x)=x^2 + 2/x x må ikke være lig 0.
Bestem f'(x)
Bestem monotoniforholdene for f.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))
Det vil være en kæmpe hjælp, hvis nogen kan hjælpe med opgaverne :)
Svar #1
19. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
Nøglen til det hele er selvf. f'(x)
Der gælder jo at 2/x er det samme som 2*x^(-1)
Derfor er f'(x) = 2x - 2x^(-2)
eller : f'(x) = 2x - 2/x^2
Der gælder jo at 2/x er det samme som 2*x^(-1)
Derfor er f'(x) = 2x - 2x^(-2)
eller : f'(x) = 2x - 2/x^2
Svar #2
19. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
monotoniforhold : Her skal du jo så bestemme nulpunkter for f'(x), lave en fortegnsundersøgelse af f'(x) og heraf kan du bestemme monotoniforholdene. Husk nu også at medtage x=0 som et ikke-defineret tal når du laver fortegnsundersøgelsen for f'(x)!
Ligning for tangent ved du sikkert godt når du først har f'(x)
Ligning for tangent ved du sikkert godt når du først har f'(x)
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
