Kemi
pH=pKs????
20. april 2006 af
9rose9 (Slettet)
Jeg er igang med at skrive en rapport om atamon. jeg skal bestemme pKs-værdien for een ukendt syre, R-COOH. syren bliver titreret med NaOH. Vi skal kun tilsætte det halve volumen NaOH i forhold til ækvivalenspunktet for at pH=pKs. men hvorfor er pH=pKs her?
Svar #1
20. april 2006 af Mads123 (Slettet)
pH=pKs +log(b/s) (Eller også er det s/b)
Hvis du titrerer til halvt ekvivalenspunkt er halvdelen af syren blivet omdannet til den korresponderene base og der er altså dannet lige meget af syre og base (1:1).
log(0.5/0.5) =log(1) = 0
pH=pKs
Hvis du titrerer til halvt ekvivalenspunkt er halvdelen af syren blivet omdannet til den korresponderene base og der er altså dannet lige meget af syre og base (1:1).
log(0.5/0.5) =log(1) = 0
pH=pKs
Skriv et svar til: pH=pKs????
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
