Kemi
ATAMON..???
20. april 2006 af
9rose9 (Slettet)
På en Atemon flaske står der på deklarationen at der må maksimalt tilsættes 2.5 mL atamon til en liter frugtsaft. Dette svarer ca. til 0.2 g af den aktive syre.
Jeg skal nu selv beregne hvor meget der må maksimalt tilsættes til 1 L frugtsaft...
koncentrationen af syren er 0,31 mol/L..
når jeg beregner hvor meget jeg kan tilsætte til frugtsaften, får jeg 4.93 ML.. men den afviger jo meget fra det der står på deklarationen, 2,5mL.. hvad skyldes det.. ??
Jeg skal nu selv beregne hvor meget der må maksimalt tilsættes til 1 L frugtsaft...
koncentrationen af syren er 0,31 mol/L..
når jeg beregner hvor meget jeg kan tilsætte til frugtsaften, får jeg 4.93 ML.. men den afviger jo meget fra det der står på deklarationen, 2,5mL.. hvad skyldes det.. ??
Svar #1
20. april 2006 af Mads123 (Slettet)
Er alle ting dataværdier eller nogle resultater i er kommet frem til? fx molare masse?
Svar #2
20. april 2006 af 9rose9 (Slettet)
Koncentrationen af syren har jeg selv regnet ud ved at sige m/M=n (syren vejede jeg til at være 0.799 g).. og det er benzoesyre. n fik jeg til at være 0.00611 mol. Derefter beregnede jeg koncentrationen af den. c=n/V. Volumen af atamon er her 0.2L.. altså får jeg konc. til at være 0,31mol/L.
Derefter beregner jeg hvor meget der må maksimalt tilsættes til 1 L frugtsaft... og der bruger jeg formlen n=m/M.. og derefter V=n/c.. V bliver 4.93mL.. så jeg forstår ikke hvorfor den afviger så meget fra det der står på deklaratonen
Derefter beregner jeg hvor meget der må maksimalt tilsættes til 1 L frugtsaft... og der bruger jeg formlen n=m/M.. og derefter V=n/c.. V bliver 4.93mL.. så jeg forstår ikke hvorfor den afviger så meget fra det der står på deklaratonen
Svar #3
21. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Nu er det ikke den frie benzoesyre der er i atamon, men en blanding af Na og K benzoat. Jeg ved dog ikke i hvilket forhold. Så det er nok der fejlen ligger.
Skriv et svar til: ATAMON..???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
