Matematik

Drilleopgave

20. april 2006 af Freud (Slettet)
Hej,
Håber der er nogle der kan se på denne opgave:

Grafen for en eksponentiel aftagende funktion f går gennem punkterne P(20,180) og Q(35,25).

b) Bestem f(28).

MIN METODE:

Jeg starter med at finde forskriften ved hjælp af lommeregneren:

f(x)=2502,55 * 0,867^x

Så sætter jeg blot f(28) ind i formlen så den kommer til at se således ud:

f(28) = 2502,55 * 0,867^28

f(28) = 61430,67606

Jeg synes det er et alt for "skæv" til, er det bare eller min facitliste der er forkert på den?


Svar #1
20. april 2006 af Freud (Slettet)

Tænke måden er god nok min tastning på lommeregneren var bare forkert...

Jeg har fundet ud af det....

Freud

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2006 af saramusser (Slettet)

Der en en formel for hvordan du selv kan udregne a og b. a=y2/y1 ^(1/(x2-x1))
Og så kan du så finde b, vha et af punkterne.. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2006 af saramusser (Slettet)

Nåh okay, fint nok.. :)

Svar #4
20. april 2006 af Freud (Slettet)

Jeg har nu stadiget problem...

Det står , at jeg skal løse ligningen f(x) = 140

Hvordan gør jeg de´t?

Svar #5
20. april 2006 af Freud (Slettet)

Kunne i evt. fortælle had jeg kunne gøre for at finde halveringskonstanten for min ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

#4
Du løser ligningen : 2502,55*0,8767^x=140

#5
Løs f.eks. lign.:2502,55*0,8767^x=0,5*2502,55

Skriv et svar til: Drilleopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.