Matematik

lokale ekstrema...

22. april 2006 af ASLAK (Slettet)
hejsa alle sammen...som i kan læse på overskriften er jeg lige gået i stå med følgende opgave:

En funktion f er givet ved:
f(x)= x^3+x^2+ax

a) bestem for a=0 lokale ekstrema for f ved at benytte f'(x).

Men så kommer problemet..altså skal jeg først differentiere eller sætte 0 ind alle de steder hvor der stpr a????

ps: på forhånd tak:=

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2006 af eightx2 (Slettet)

Hvis a=0, så må f jo lyde x^3+x^2.
Bestem nu f'.

Svar #2
22. april 2006 af ASLAK (Slettet)

ok. dvs:

f(x)= x^3+x^2

f'(x)=3x^2+2x

Svar #3
22. april 2006 af ASLAK (Slettet)

skal jeg så sætte f'(x)=0

og finde max. og min.?????

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2006 af eightx2 (Slettet)

Ja.

Svar #5
22. april 2006 af ASLAK (Slettet)

jeg fik det til:

x=0 v x= -(2/3)

og hvad skal jeg så gøre nu???

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2006 af dnadan (Slettet)

tja nu har du jo fundet ved hvilken x-værdi der er et extremus, nu kunne du finde y-værdien, eller finde ud af om det er et minimum, maksimum, men ud fra det du skriver i opgaven er du altså færdig med den

Svar #7
22. april 2006 af ASLAK (Slettet)

ok.

men så er der dette her spørgsmål B)

Bestem de værdier af a=0, for hvilke den tilhørende funktion f er voksende i hele sin definitionsmængde???


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2006 af dnadan (Slettet)

find ud af hvornår f'(x)>0

Svar #9
22. april 2006 af ASLAK (Slettet)

kan det passe at svaret giver:

]-uendelig;-(2/3)] og [0;uendelig[

Svar #10
22. april 2006 af ASLAK (Slettet)

ups. jeg mener:

[0;uendelig[

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2006 af dnadan (Slettet)

prøv at tegne grafen ind på graflommeregneren, derved kan du se om det er rigtigt eller ej:)

Svar #12
22. april 2006 af ASLAK (Slettet)

ja det ser rigtig nok ud.

Skriv et svar til: lokale ekstrema...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.