Matematik

differentialligning

23. april 2006 af Anna18 (Slettet)
En funktion f er løsning til differentialligningen:

dy/dx=-0.013*(y-5)

og grafen for f går gennem punktet P(0,35).

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Skal jeg så bare sætte 35 ind på y's plads i differentialligningen? - hvorved jeg får tangentens hældning?

Det kan jeg bare ikke få helt til at passe hvis jeg udregner ligningen til f(x) og finder hældningen for den i punktet P...


Mvh.
Anna

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Benyt formlen for tangentligninger:

y = f(x0) + f´(x0)(x-x0), hvor x0 = 0.

f´(0) finder du ganske rigtigt ved indsættelse af 35 på y's plads i differentialligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Så prøv lige at skrive hvad du har fået f(x) til...Så skal du jo egl. differentiere denne og så indsætte 1.korrdinaten til røringspunktet; altså 0. Og de to måder at beregne tangenthældningen skulle gerne være ens

Svar #3
23. april 2006 af Anna18 (Slettet)

Jeg har fået f(x) til:

f(x)=40*(1.01308)^(x) - 5.

Svar #4
25. april 2006 af Anna18 (Slettet)

ingen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2006 af Amand_a (Slettet)

Hvilken løsningsform for f bruger du?

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.