Kemi
Koncentration af H3O+
02. januar 2004 af
Rune (Slettet)
Hej. Jeg har lidt problemer med følgende opgave. Håber på hjælp.
I en opløsning af et rengøringsmiddel er pH=10,4
Bestem koncentrationen af H3O+
Jeg har prøvet følgende, men er i tvivl om, om det er rigtigt.
PH=-log(H3O+)=-1,2793
Hvis dette er formlen jeg skal bruge, tror jeg, at jeg bruger den forkert?
I en opløsning af et rengøringsmiddel er pH=10,4
Bestem koncentrationen af H3O+
Jeg har prøvet følgende, men er i tvivl om, om det er rigtigt.
PH=-log(H3O+)=-1,2793
Hvis dette er formlen jeg skal bruge, tror jeg, at jeg bruger den forkert?
Svar #2
03. januar 2004 af Rune (Slettet)
Mit resultat bliver så:
10^(-10,4) = 3.98107171*10^-11
Dette lyder som et forkert facit, når vi snakker om koncentration?
10^(-10,4) = 3.98107171*10^-11
Dette lyder som et forkert facit, når vi snakker om koncentration?
Svar #4
03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Du skal huske på at pH-værdien er et udtryk for koncentrationen af oxoniumioner (H3O+)... Derfor er det som Kasper siger rigtigt ;)
Skriv et svar til: Koncentration af H3O+
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
