Matematik

Sandsynlighed

23. april 2006 af JeppeRRR (Slettet)
Hej!

Nu er den gal med sandsynlighederne igen. Kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal gøre i denne opgave, håber der er en hjælpsom sjæl:)

Der kastes 120 gange med en terning. Bestem sandynligheden for højest at få 25 enere??

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

Udregn b(120,1/6), hvor 0God fornøjelse med det!

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Du må jo kende binomialfordelingen, ikke?

Ss. for en 1-er i et kast er jo 1/6. Så antallet af 1-ere i 120 kast,X, må være bin.ford. X~b(120,1/6)

Nu skal du så finde P(X<=25). Det kan en tabel eller din lommeregner klare..Med mindre du har lyst til at beregne 26 punktsandsynligheder P(X=k) for k=0,1,2...25 og så lægge disse sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

#2
Findes der virkelig en tabel for det?
Surt, nu har jeg sidder og regnet en lignende opgave ud, bare med nogle andre tal. Men det svarede til 13 beregninger. Slavearbejde!

Svar #4
23. april 2006 af JeppeRRR (Slettet)

Tak begge to.

Jo, jeg kender godt til binomialfordelingen. Men det er ikke det samme som at forstå det:)

#2, jeg er også kommet så langt som dig.. men når jeg står tilbage med
P(X<= 25) ved jeg ikke hvordan jeg får skrevet det på min TI-83'er?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Jo, men det kommer an på hvad I MÅ. Det ER nemlig rimelig....lad os sige stereotypt arbejde at gøre det mere end et par gange...så har man lært DET. Sandsynligheder af typen P(X<=k) kan de fleste lommeregnere (af gymnasieniveau-standard) klare med een udregning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

Jeg anbefaler du laver et program til din lommeregner. Det er ti gange hurtigere :)

Du bliver nødt til at tage hvert enkelt tilfælde. Og så adderer dem til sidst: P(X=0)+P(X=1)...+P(X=25)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Det gøres i DISTR (2.nd->vars) og så vælge binomcdf(120,1/6,25). Voila!

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

#5
Hvilke lommeregner har du?
Hvis du har en Ti-89, kunne du så ikke lige sige hvor den funktion ligger henne?
Vores lærer har ikke sagt et ord om hverken tabeller eller lommeregner.

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

Jeg kan ikke finde hverken vars eller DISTR.

Svar #10
23. april 2006 af JeppeRRR (Slettet)

Perfekt... dvs. at ss. for at få højest 25 enere er 90,8%:)

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

#10

Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. april 2006 af -Glenn- (Slettet)

#9

Hvis du er i "main"-menuen, der hvor du kan vælge mellem en masse apps, så vælg:

Stats/List Editor -> F5(Distributions) -> C(Binomial). :P

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. april 2006 af proppistol (Slettet)

Tak.

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.