Matematik
Beregn n i opsparingsformlen
24. april 2006 af
ziggi85 (Slettet)
Hejsa
Hvordan beregner jeg n i opsparingsformlen. Vil gerne have forklaringen helt fra bunden
på forhånd tak
Hvordan beregner jeg n i opsparingsformlen. Vil gerne have forklaringen helt fra bunden
på forhånd tak
Svar #3
24. april 2006 af Waterhouse (Slettet)
A=b*(1+r)^n-1/r
gang igennem med r og divider med b:
A*r/b = (1+r)^n-1
læg 1 til på begge sider:
(A*r/b)+1 = (1+r)^n
Tag ln på begge sider, og benyt at ln(a^n)=n*ln(a):
ln[(A*r/b)+1]=n*ln(1+r) <=>
ln[(A*r/b)+1]/ln(1+r) = n
gang igennem med r og divider med b:
A*r/b = (1+r)^n-1
læg 1 til på begge sider:
(A*r/b)+1 = (1+r)^n
Tag ln på begge sider, og benyt at ln(a^n)=n*ln(a):
ln[(A*r/b)+1]=n*ln(1+r) <=>
ln[(A*r/b)+1]/ln(1+r) = n
Svar #4
24. april 2006 af ziggi85 (Slettet)
Kan du ikke forklare mig det ved hjælp af logaritmefunktionen kender ikke denne in tag
Skriv et svar til: Beregn n i opsparingsformlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
