Kemi
Lightergas
04. januar 2004 af
morten7720 (Slettet)
Hej
jeg er ny er på studieportalen.dk og mit første spørgsmål hører under katagorien "kemi". Jeg har noget lightergas, der består af en blanding af propan og butan. jeg har tryk (0,9841 bar), temperatur (293,15K), gaskonstant (0,0821) volumen (0,5L) og masse (1,20391g) af lightergassen (og ud af det kan man jo finde antal mol (48,91mol)) og jeg har atommassen af propan (44,09652u) og butan (58,1234u) nu skal jeg udregne den procentvise fordeling af propan og butan i lightergassen... jeg kan bare ikke hitte ud af det... hvis du/I gider må der meget gerne være mellemregninger. det skal nemlig bruges i en rapport jeg skal aflevere om meget kort tid...! på forhånd tak.
jeg er ny er på studieportalen.dk og mit første spørgsmål hører under katagorien "kemi". Jeg har noget lightergas, der består af en blanding af propan og butan. jeg har tryk (0,9841 bar), temperatur (293,15K), gaskonstant (0,0821) volumen (0,5L) og masse (1,20391g) af lightergassen (og ud af det kan man jo finde antal mol (48,91mol)) og jeg har atommassen af propan (44,09652u) og butan (58,1234u) nu skal jeg udregne den procentvise fordeling af propan og butan i lightergassen... jeg kan bare ikke hitte ud af det... hvis du/I gider må der meget gerne være mellemregninger. det skal nemlig bruges i en rapport jeg skal aflevere om meget kort tid...! på forhånd tak.
Svar #1
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Forstå flg. ligninger:
x%C3H8=44,10g/mol
(100-X)%C4H10=58,12g/mol
((x*44,10g/mol)/100)+(((100-x)*58,12g/mol))/100)
Og løs den nederste ligning...
Jeg lavede selv noget lignende da jeg gik i 1.g :)
x%C3H8=44,10g/mol
(100-X)%C4H10=58,12g/mol
((x*44,10g/mol)/100)+(((100-x)*58,12g/mol))/100)
Og løs den nederste ligning...
Jeg lavede selv noget lignende da jeg gik i 1.g :)
Skriv et svar til: Lightergas
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
