Fysik
Papirkageforme og grøn bølge
25. april 2006 af
Kraken (Slettet)
Hey.
Jeg har to helt forskellige spørgsmål.
For det første sidder jeg med en opgave om papirkageforme, hvor man undersøger luftmodstanden på dem.
Et spørgsmål er så:
I en forsøgsserie anvendes enkelte papirkageforme af samme papir men med forskelligt tværsnitsareal A. Papirkagformene slippes fra samme højde. Luftmodstanden er givet ved F(luft)=k*A*v^2
-Forklar hvorfor faldtiden bliver den samme i hvert forsøg i denne serie?
Hvordan forklarer man dette? Skal man indrage tyngdekraft og lign...
Mit andet spørgsmål angår principperne bag en grøn bølge, der fungere således:
Lyskrydsene på gennemfartsveje er ofte reguleret, så bilisterne kan følge en grøn bølge. De kan køre gennem alle kryds for grønt lys, hvis de holder en konstant fart.
I opgaven er der givet en graf, der viser afstanden mellem tre lyskegler på y-aksen, og variationen i tiden med hensyn til hvornår der er grønt eller rødt på x-aksen. Hvordan skal jeg så bestemme den konstante fart man skal køre igennem de tre lyskryds for at følge bølgen ud fra den graf?
Jeg har to helt forskellige spørgsmål.
For det første sidder jeg med en opgave om papirkageforme, hvor man undersøger luftmodstanden på dem.
Et spørgsmål er så:
I en forsøgsserie anvendes enkelte papirkageforme af samme papir men med forskelligt tværsnitsareal A. Papirkagformene slippes fra samme højde. Luftmodstanden er givet ved F(luft)=k*A*v^2
-Forklar hvorfor faldtiden bliver den samme i hvert forsøg i denne serie?
Hvordan forklarer man dette? Skal man indrage tyngdekraft og lign...
Mit andet spørgsmål angår principperne bag en grøn bølge, der fungere således:
Lyskrydsene på gennemfartsveje er ofte reguleret, så bilisterne kan følge en grøn bølge. De kan køre gennem alle kryds for grønt lys, hvis de holder en konstant fart.
I opgaven er der givet en graf, der viser afstanden mellem tre lyskegler på y-aksen, og variationen i tiden med hensyn til hvornår der er grønt eller rødt på x-aksen. Hvordan skal jeg så bestemme den konstante fart man skal køre igennem de tre lyskryds for at følge bølgen ud fra den graf?
Svar #1
30. april 2006 af Freshmeat (Slettet)
Kager:
F_g = m*g = rho*V*g = rho*A*x*g.
Prøv selv at komme videre derfra.
F_g = m*g = rho*V*g = rho*A*x*g.
Prøv selv at komme videre derfra.
Skriv et svar til: Papirkageforme og grøn bølge
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
