Matematik

Hjælp, tak

26. april 2006 af kim19 (Slettet)
Har problemer med af komme igang med denne opgave.

1 1960 var befolkningstallet i Kenya 8,157 mio. I år 2000 var befolkningstallet 29,986 mio.

a) Hvor mange procent er befolkningstallet i gennemsnit vokser om året i perioden 1960-2000?

Hvordan kommer jeg igang med denne opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Om den årlige fremskrivningsfaktor,a, ved du at:

8,157*a^40=29,986 (i millioner) fordi der går 40 år ffra 1960 til 2000.
Nu kan du så isolere a og så regne ud hvilken %-vis ændring det svarer til pr. år.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2006 af Duffy

Løs mht r ligningen

8.157.000·(1+r)^40 = 29.986.000


Løsningen er

ca 3,31 % pr år.

Lav selv mellemregningerne.



Duffy

Svar #3
26. april 2006 af kim19 (Slettet)

så dividere man vel bare 29,986 med 8,157 og ^ det i 40 ik ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Njaa.....du tager den 40.rod..eller opløfter til (1/40)

Svar #5
26. april 2006 af kim19 (Slettet)

Er det så rigtig hvis jeg har gjort dette her..

29,986 - 8,157 = 21,829

21,829
--- = 2,676
8,157

2,676
----- =0,0669 * 100 =6,7 %
40

Det passer jo bare ik hvor har jeg gjort galt...

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

forstår ikke lige hvad du gør i 1. linje..

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

du skal gøre som du skriver i #3.....til at begynde med i hvert fald..

Svar #8
26. april 2006 af kim19 (Slettet)

skal jeg ikke starte med af trække fra sådan her. 29,986 - 8,157 = 21,829


Svar #9
26. april 2006 af kim19 (Slettet)

kan du ik skrive hvad du gør, så jeg kan forstå det

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2006 af Duffy

DU SKAL ISOLERE r I ligningen

8.157.000·(1+r)^40 = 29.986.000



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Du skal jo DIVIDERE med 8,157 mio...ikke trække fra..

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. april 2006 af Duffy

For at isolere r i ligningen

8.157.000·(1+r)^40 = 29.986.000

SKAL du anvende reglerne for

LIGNINGS-LØSNING !!!!!

Har du lært at løse en ligning?!



Duffy

Skriv et svar til: Hjælp, tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.