Matematik

Sinus og Cosinus :S

26. april 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej Håber der er nogle der gider, at hjælpe mig med denne s**** opgave:

Et paracelhus har en taghældning på 30 grader. Huset er 8,0 m bredt og 16,0 m langt.

a) Hvor stor er frihøjden h under taget?

b) Hvor stort er rumfanget af tagrummet, det vil sige rummet mellem loft og tag?

c) Hvad er tagets areal, når der er et udhæng på 0,50 meter i begge sider af huset?

d) Hvor mange rækker tagsten skal der mindst bruges på hver side, når hver række dækker 30 cm?

På forhånd tak
Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2006 af dnadan (Slettet)

prøv at tegne en tegning af dit problem, dette burde vise dig hvorledes denne opgave skal løses...

Svar #2
26. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#1) Jeg har tegningen, i bogen, men jeg kan sådan set ikke forstå ret meget af sinus og cosinus da jeg ike vare i skole da det blev gennemgået:

men jeg har prøvet med a:

Jeg bruger formlen:

(a/Sin A) = (b/Sin B) = (c/Sin C)

(b/Sin B) = (c/Sin C)

(4m/Sin 60grader) = (c/Sin 30 grader)

c= (4 m * Sin 60 / SIn 30)

c= (3,464101615/0,5)

c= 6,928

Passer det? Eller er jeg helt gok gok i hovedet?

Bjarke

Svar #3
26. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Ingen der kan hjælpe Bjarke I knibe?

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2006 af Signe-skole (Slettet)

måske`? har en gang lavet en fremlæggelse om sinus osv.. men hva skal det bruges til? der kommer nok til at gå et stykke tid hvis?

Svar #5
26. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej,
Det er bare en matematik opgave...

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Jeg vil give Bjarkee helt ret i hans måde at løse opgave a på. Det er meget simpelt med sinus og cosinus. Oven i købet hjælper det meget at lave en skitse af situationen!
Kan du godt selv finde ud af de andre underopgaver?

Skriv et svar til: Sinus og Cosinus :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.