Matematik

differentialligninger

26. april 2006 af dallos (Slettet)
Hvordan viser man at:

g er stamfunktion til f

f(x) = 2x ln(3x+3)+x^2/x+1
g(x) = x^2 ln(3x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm du har 2 muligheder, enten kan du integrere g(x) eller også kan du finde f'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2006 af eleka (Slettet)

Du finder den afledede af g, da F'(x)=f(x) for en stamfunktion.
d 2
⎯⎯ (x ·LN(3·x + 3))
dx
2
x
2·x·LN(3·(x + 1)) + ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
x + 1

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2006 af Madsst (Slettet)

Ja, der er to måder at vise det på. Du kan differentiere g(x) og se om det bliver f(x) eller integrere f(x) og se om det bliver g(x). Det første er nok det nemmeste.

Svar #4
26. april 2006 af dallos (Slettet)

mener du ikke omvendt ellers kommer man ikke ret meget længere

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2006 af Madsst (Slettet)

hvad mener du?

Svar #6
26. april 2006 af dallos (Slettet)

det var til det ham den første sagde
i øvrigt hvad er ln(3x+3)' ?

Svar #7
26. april 2006 af dallos (Slettet)

er det bare 1/(3x+3)

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2006 af Madsst (Slettet)

det er jo en sammensat funktion.
det du har der er den ydre differentieret. Du mangler at gange med den indre diffentieret.

Svar #9
26. april 2006 af dallos (Slettet)

tak for hjælpen jeg har fået det til at stemme med f(x)

Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.