Kemi

pH

28. april 2006 af MiaMette (Slettet)
Hvis den aktuelle koncentration af [H30+] = 1*10^-7 M og [OH-] = 1*10^-7 M i vand, hvad er koncentrationen af vand så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Vands koncentration er 55 M

De værdier du har er fra vands autoprotolyse.

Kv = [H30+][OH-] = 10^-14 M^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2006 af Doven stræber (Slettet)

Det er rigtigt.
Hvis du går ud fra at vand densitet er ca. 1 kg/L, så er der i en liter vand:

1000g / 18g/mol = 55.5 mol

Koncentrationen er derfor 55.5 M

Svar #3
28. april 2006 af MiaMette (Slettet)

Ok... tak.

Det med at "Kv = [H30+][OH-] = 10^-14 M^2" er det alle opløsninger, fortyndede opløsninger eller kun vand?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Det er ren vands ionprodukt og er en konstant (ved 25 C)

Svar #5
01. maj 2006 af MiaMette (Slettet)

Ok...

Det her måske et ret mærkeligt spørgsmål...

Hvis jeg nu regner pH til at være 10, volumen er ½ liter, er pH så egentlig dobbelt så stor?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Hmm, ikke helt sikker jeg forstår dit spørgsmål. Dobbelt så stor som hvad ?

pH er uafhængig af volumen. Afhænger kun af konc. af H+ samt i mindre grad af temperaturen.


Svar #7
16. maj 2006 af MiaMette (Slettet)

Hej

Man måler pH i en mavesæk til at være 2. Men volumenet af mavesækken er kun ½ liter. Vil det så sige at der er dobbelt så mange H3O+, hvilket også får pH-værdien af mavesyren til at stige?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)

pH i mavesyren er rigtig nok ca. 2.

Det svarer så til [H+] = 0,01 mol/liter

Om du så har en 100 mL eller 5 liter af en opløsning (mavesyre) der er pH = 2, så er [H+] = 0,01 mol/liter. pH ændrer sig ikke fordi du har et større volumen af en væske. Det er først hvis [H+] ændrer sig dvs. fortynding eller opkoncentrering at pH ændres.

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.