Matematik

Afstandsmåling

29. april 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

Fra Maglehøj ved Frederiksværk kan man i klart vejr netop se spirene på Roskilde Domkirke. I Strø Bjerge syd for Skævinge kan man finde et trigonometrisk punkt, der i luftlinie ligger 11,85 km fra Maglehøj. Vinklerne u og v kan med en teodolit måles til henholdsvis 33,96 grader og 131,90 grader.
Beregn afstanden for Maglehøj til Roskilde Domkirke...

I kan se tegningen her:

http://peecee.dk/?id=37341

På forhånd tak
Bjarkee

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2006 af dnadan (Slettet)

uden at kunne se tegningen, kan jeg dermed sige at du skal bruge sinus relationen...
(linket virker ikke)

Svar #2
29. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hvordan kan jeg bruge den?

Bjarkee

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2006 af dnadan (Slettet)

du har 2 vinkler, og kan dermed beregne den sidste, og dermed kan du finde afstanden...

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2006 af Freud (Slettet)

Hej,
Jeg har samme opgave og samme problem for jeg kender jo ikke højden af den side hvor jeg kender de der 2 vinkler...

Hvad kan jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis du kender 2 vinkler, kan du beregne den tredje vinkel.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2010 af kippi (Slettet)

 EKS:

Når du har 2 vinkler ved du også hvad den sidste er:

A= 41 grader

C= 27 grader

Så derfor er 

B= 112 grader.

Så kan du beregne de længder du skal bruge


Skriv et svar til: Afstandsmåling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.