Fysik
lufttryk forb. til luftmodstand
30. april 2006 af
nagham (Slettet)
lufttrykket ved havoverfladen er (nogengange) 101,325 hPa, kraften vil så være: F=P/A = 10132,5/1 = 10132,5N/m2.
Kan man på nogen måde forbinde det med luftmodstanden på et legeme i frit fald?
Kan man på nogen måde forbinde det med luftmodstanden på et legeme i frit fald?
Svar #1
30. april 2006 af iB (Slettet)
Det ser rigtig ud...
Mht luftmodstand, så er den jo afhængig af densiteten, og denne er igen afhængig af trykket, så ja; der er en sammenhæng. Tænk på f.eks. at rutefly flyer højt selv på korte strækninger, fordi lyften er tyndere deroppe, og derfor giver mindre modstand
Mht luftmodstand, så er den jo afhængig af densiteten, og denne er igen afhængig af trykket, så ja; der er en sammenhæng. Tænk på f.eks. at rutefly flyer højt selv på korte strækninger, fordi lyften er tyndere deroppe, og derfor giver mindre modstand
Skriv et svar til: lufttryk forb. til luftmodstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
