Matematik

Diff.-regning

07. januar 2004 af ilgela (Slettet)
Hej..
Jeg har fået til opgave at lave differentialregning på et par opgaver med sammensatte funktioner, men er ikke helt med på, hvordan man gør. Derfor ville jeg blive glad hvis nogen ville hjælpe mig med den første så jeg selv kunne lave resten:

f(x) = x^2 * (kvadratroden af x + 4)

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2004 af Brian (Slettet)

Der er en tvetydighed med parenteserne.

Mener du

f(x) = x^2 * ( kvrod(x + 4) )

eller

f(x) = x^2 * ( (kvrod(x)) + 4 )

?

Svar #2
07. januar 2004 af ilgela (Slettet)

den øverste..
altså f(x) = x^2 * (kvrod(x + 4) )

Hvis det ikke er for meget, vil jeg også rigtig gerne have hjælp til denne:

f(x) = 5x(½x - 1)^3

:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

http://library.wolfram.com/webMathematica/MSP/Explore/Education/WalkD

Svar #4
07. januar 2004 af ilgela (Slettet)

tjoh, det er da meget godt.. men jeg ville jo gerne lære hvordan jeg selv kan regne det ud......

Hjælp..!

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2004 af Jean

Lad os se på den første først:

f(x) = x^2 * ( kvrod(x + 4) )

Hvis du kalder g(x)=x^2 og h(x)=kvrod(x+4)

Så ved du jo ifølge Lebniz regel at:

f'(x) = g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x)

Dvs hvis du kan finde g' og h' så er du færdig.

Jeg går ud fra du selv kan finde g'. For at finde h' skal du differentiere h som en sammensat funktion.

Svar #6
07. januar 2004 af ilgela (Slettet)

hehe, tak ska du have.. jeg havde fundet svaret andetsteds (i mit hoved..?!), men det er nu altid rart at få bekræftet det, man er nået frem til :)

Skriv et svar til: Diff.-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.