LaTeX

Ramme om figurer

06. maj 2006 af Gonso (Slettet)
Når jeg indsætter én figur, har jeg ikke problem med at have ramme omkring, og i øvrigt at få figuren til at være det sted i teksten som jeg har skrevet koden.
Sådan her:

\\begin{figure}[th]
\\centering
\\fbox{\\ \\includegraphics....

Nu har jeg så to figurer, altså (a) og (b) som jeg vil have ramme omkring med (a) og (b) figur teksterne med inden i rammen. og figur nr og tekst udenfor, som det plejer.

Som det er nu, står (a) og (b) figur teksterne som også under hvert billede, og den samlede figur nr. og tekst står i midten under det.... men, jeg kan ikke få ramme omkring det, og få det til at ligger samme sted som jeg skriver koden.

Jeg har prøvet med [th], men det virker ikke... og til at få ramme omkring, har jeg prøvet \\fbox.. det virker heller ikke, eller også gøre jeg bare noget forkert.

Kan nogen hjælpe mig??

Min kode:
\\begin{figure}[th]
\\centering
\\begin{minipage}[a]{0.5\\textwidth}
\\centering
\\subfigure[Set fra siden]%
{\\label{v}\\includegraphics[width=8.2cm]{fig1_2}}
\\end{minipage}\\hfill
\\begin{minipage}[a]{0.5\\textwidth}
\\centering
\\subfigure[Set fra enden]%
{\\label{h}\\includegraphics[width=5cm]{fig1_3}}
\\end{minipage}\\hfill
\\caption{Anden test opstilling med fast længde på E-kerne.}
\\label{Figur 1_2}
\\end{figure}

Svar #1
06. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Så lykkedes det alligevel med \\fbox :-)

I koden fra mit første indlæg, blev "\\fbox{" sat før den første "\\begin{minipage}" og slut "}" tuborgpantes efter "\\end{minipage}\\hfill"


Men jeg har stadig problemet at den "flyder" ned... jeg har prøvet med alle kombinationer af bogstaverne h,t,b og p, i firkant pantesen i "\\begin{figure}[ ]"
Den vil bare ikke blive på sin plads :-(

Svar #2
06. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Jeg vil da mene det skal være
\\begin{figure}[h], hvor h = here... men det virker ikke.
Figuren ender på næste side i toppen, en en helt andet section.

Brugbart svar (2)

Svar #3
06. maj 2006 af TomO (Slettet)

Du kan evnt også forsøge dig med \\begin{figure}[h!] hvilket skule være lidt stærkere end [h] men stadig kun hvis latex kan finde plads til den.

Svar #4
06. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Det vil den ikke.. jeg har også lige læst, at [h] kun virker hvis der er plads på pågældende side.
Det vil som også være okay, hvis figuren kommer på næste side, men det skal jo være inden for den section den høre til "section 1.1, og ikke som det er nu, hvor den placeres i næste section 1.2 :-(

Er der så en måde, at beholde figuren i dens section??

Brugbart svar (2)

Svar #5
06. maj 2006 af TomO (Slettet)

Latex har sommetider sin egen vilje... Det har ikke lykkedes mig at "tvinge" latex til at beholde en figur i samme section hvis der ikke er plads. Hvis du bruger [h!] så vil den finde det nærmeste sted hvor der er plads.

Svar #6
06. maj 2006 af Gonso (Slettet)

Okay... sådan er det jo egentlig også i word.. men plejer teksten efter billedet at blive efter billedet.

Jeg har nu lavet en anden figur en smule mindre, så nu står det rigtig.

Men der må da findes en kommando, der gør at rækkefølgen af figurer og tekst bibeholdes, som skrevet i koden.

For i mit tilfælde, flyttede en figur tilhørende section 1.1 ned under section 1.2.
Og det dur bare ikke.

Brugbart svar (2)

Svar #7
07. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Prøv med [H] i stedet for [h!]. Jeg ved ikke om det hjælper, men det er da en muglighed.

Skriv et svar til: Ramme om figurer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.