Matematik

Sandsynlighed

07. maj 2006 af waterboy16 (Slettet)
I et eksperiment E er sandsynligheden 35% for, at en bestemt hændelse H ind-
træffer.
Eksperimentet E udføres 12 gange, og de enkelte udførelser af eksperimentet
er uafhængige af hinanden.

Bestem det mindste antal gange, eksperimentet E kan udføres, når sandsynlig-
heden for, at H indtræffer mindst 3 gange, skal være større end 50%.

Hvordan gør man det? Har ingen idé!

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Jeg gætter på at du ikke har skrevet hele opgaven.
Det er en binomialfordeling og n=12 i første del og n er ukendt i sidste spørgsmål.

Svar #2
07. maj 2006 af waterboy16 (Slettet)

Har skrevet hele opgaven. og ja, den er binomialfordelt ( X~b(12;0,35) )

Men der er ingen løsninger der giver en sandandsynlighed på 0,5 :S

Nogen der kan give mig svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Men opgaven kræver ikke en sandsynlighed på 0,5. Den spørger til større end 0,5.
n er ukendt og den nemmeste måde at bestemme n på er ved at prøve sig frem.

Svar #4
07. maj 2006 af waterboy16 (Slettet)

Ja, men har prøvet mig frem og kan ikke finde nogen løsninger!

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis n=7 er P(x>=3)=0,4677
og
Hvis n=8 er P(x>=3)=0,5722

n=8 er derfor svaret.

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.