Andre fag

kan det passe

10. maj 2006 af bjerring (Slettet)
jeg har en lærer der har været problemer med på skolen gennem flere årgange og der har været indgivet mange klager på ham. for vores klasse er bægert bare ved at flyder over. han har mere fravær en nogen af eleverne, han er alkoholiker og tager skibber gerne en undervisningstime for at tage klassen med på bar eller pub, han er blevet set sidde og drikke rødvin i pauserne og ja for det ikke skal være løgn så har han en gang taget ud at drikke mens han lod klassen side i data og da han kom tilbage var han halvstiv og stank at sprut.

kan det virkelig passe at der ikke er noget grundlag for at få sådan en mand fyret.
4 fra klassen har valgt ikke at tage eksamen da de simpelthen ikke har lært noget og læreren har været så fræk at oplyse en masse fine ting i vores pensum og meget lidt af det passer.
og det hjælper heller ikke at hele hans hold dumpede sidste sommer øvøv så jeg regner ikke med højrer end 5. det er bare så surt.

skal man bare lader sådan noget ligge, jeg ville bare mene at det er vores pligt at klage over ham, frygter virkelig at jeg får ham næste år.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2006 af figaro8 (Slettet)

hvis den opførsel har ladet sig gælde gennem en lang årrække havde han så sandelig også været fyret. Hvis det er sandt, er det så kun elever som kender til det, eller gør andre lærere også. ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

Han bør fyres øjeblikkeligt. En sådan opførsel hører ingen steder hjemme.
Ledelsen på den pågældene skole må i øvrigt efterhånden have rimelig røde ører, eftersom der er indgivet adskillige klager, tilsyneladende uden effekt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2006 af Peden (Slettet)

Gå til medierne først, dernæst skolens ledelse. Der bliver dækket over sådanne rådne æg i en uhyggelig grad.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2006 af AllstarHo (Slettet)

# 2-3 - det for ekstremt. Skriv hellere et langt brev til jeres rektor, hvor i detaljeret forklarer hvad han har gjort og hvorfor i mener han ikke passer sig som en lærer. Hvis jeres rektor viser sig at være ligeså uduelig, som vores er og derfor ikke svarer, så gå til ham og forlang et møde. Hvis han trækker dette ud, snak så med læreren, og hvis det heller ikke hjælper gå så til sidst til medierne - som peden siger, vil det nok sætte skub i processen, men først - slå koldt vand i blodet, mate, der er ingen grund til at ødelægge en mands karierre, fordi han har et lille alkoholproblem.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2006 af allan_sim

#3.
Det er ganske enkelt ikke korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Min lærer i oldtidskundskab var også en hardcore alkoholiker. Han kom typisk ind i timen med en halv Cecil i munden, var lettere omtåget, satk os en masse fotokopier, og så smuttede han igen, fordi han skulle kopiere mere til os til næste gang. Så sad vi der, og efter typisk 20-25 min, var han tilbage, med en ret så frisk ånde af sprut. Så snakkede vi så lidt om dagens lektie. Han lærte aldrig navnene på os, så da vi skulle have karakterer, måtte han op og finde vores klassebillede frem og udpege dem som skulle have 6, dem som skulle 7 osv.

Vi klagede over ham, uden held. De andrer klasser havde de selvsamme problemer. Han underviste også i græsk og latin.

Nu er det 17 år siden jeg blev student, og jeg ved han stadig underviser der. Der var også problemer med ham før vi fik ham, så det har stået på i rigtig mange år.

Så jo, jeg mener skam også at der er blevet holdt en stor hånd over ham. Hvorfor ved jeg ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2006 af Peden (Slettet)

#5:
Jeg er ked af at fortælle dig at det desværre hænger sådan sammen nogen steder Allan_sim. Det er et faktum at den man jeg tænker på tit og ofte var spritstiv i undervisningen, havde mange fraværstimer pga. "sygdom", og fik klage på klage på klage, hvert evig eneste år. Men ligemeget hjalp det.

Undskyld hvis jeg løs bitter i #3, det skal ikke ses som en kritik af gymnasielærerstanden, men det er blot et produkt af mine egne erfaringer.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2006 af allan_sim

#7.
Du burde vide bedre end at generalisere så groft fra enkelttilfælde. Langt de fleste steder gøres der ganske meget for at forsøge at udbedre situationen - eksempelvis via afvænningsprogrammer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2006 af Peden (Slettet)

#8:
Helt sikkert, men det er stadig min påstand at sådanne tiltag holde "hemmeligt", og at den pågældende ikke bliver taget ud af undervisningen. Jeg baserer det jo også på tidligere indlæg herinde. Det er så meget muligt at der er ved at ske et skred hen i mod en øget professionalisme på gymnasierne. Lærerne er kollegaer, ikke medlemmer af samme famlie, og selvom man ikke taler ondt om hinanden, så beskytter man heller ikke hinanden, hvis en f.eks. har et seriøst alkoholproblem.

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2006 af allan_sim

#9.
Der er ikke noget hemmeligholdt i det. Der sidder elevrepræsentanter i bestyrelsen, hvor personsager drøftes. Men naturligvis kan man ikke bare plapre ud til alle elever, hvordan ledelsen håndterer personfølsomme sager. Vi ser adskillige eksempler på elever, der opildner hinanden til at klage, og vi ser adskillige eksempler på lærere, der stemples fra år til år uden at eleverne overhovedet har mødt vedkommende. Så der skrides frem med forsigtighed.

Misforstå mig ikke - jeg synes naturligvis, at en opførsel som beskrevet i det oprindelige indlæg er ganske uacceptabel, og jeg er den sidste, der holder hånden over en kollega i en sådan situation, men jeg bryder mig ikke om, at man konkluderer generelt på baggrund af egne oplevelser uden at have sat sig ind i den dybere struktur.

Og så nok om det. Det er sommer, og jeg er i godt humør, så jeg gider ikke svare mere i denne tråd :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2006 af Peden (Slettet)

#10:
Så er vi enige.

Vejret er også for godt til at man kan sidde indendørs og skrive på studieportalen.

Svar #12
18. maj 2006 af bjerring (Slettet)

nogen få lærer ved til hans forhold til alkohold samt er der 2 fra admistrationen som også kender til det, og deres begrundelse er jamen han er jo en rar nok fyr.
og ja han er der rar nok men han burde få hjælp og vi burde have en lærer der kan undervise os i det vi skal vide noget om. ja nu er det sidste time jeg skal have med ham imorgen, så ved ikke om jeg skal gøre noget. men det er jo også surt hvis jeg så får ham til igen efter sommer hmmmm....

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. maj 2006 af Mice (Slettet)

Håber I må få en god sensor, når I skal til eksamen!
Jeg oplevede forleden en eksamen, som næsten udelukkende var en samtale imellem elev og censor. Vores lærer derimod sagde stort set igenting, men sad indimellem med lukkede øjne og små-blundede....
Godt vi havde en god og behagelig sensor!!

Skriv et svar til: kan det passe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.