Matematik
Trigonometri - haster
11. maj 2006 af
Peri (Slettet)
Hej
Jeg skal løse flg. opgave, men jeg kan ikke finde ud af, om det er sidestykkerne, der bliver informeret om, eller om der også er tale om diagonaler:
I firkant ABCD er /AB/= 241,
/BC/=409, /CD/=424 og derudover er B=133grader og C=82grader.
Hvordan kan man vide, om der er tale om diagonaler el. linjestykker? Skal man tegne en (nogenlunde) korrekt skitse af firkanten?
Hvis der er tale om sidestykkerne, hvordan skal man så løse den inden for trigonometri?
Tak
Jeg skal løse flg. opgave, men jeg kan ikke finde ud af, om det er sidestykkerne, der bliver informeret om, eller om der også er tale om diagonaler:
I firkant ABCD er /AB/= 241,
/BC/=409, /CD/=424 og derudover er B=133grader og C=82grader.
Hvordan kan man vide, om der er tale om diagonaler el. linjestykker? Skal man tegne en (nogenlunde) korrekt skitse af firkanten?
Hvis der er tale om sidestykkerne, hvordan skal man så løse den inden for trigonometri?
Tak
Svar #1
11. maj 2006 af mathon
Ja - du skal lave en skitse for at skaffe dig overblik!
Men hvad skal du regne ud? Du oplyser intet herom!
Men hvad skal du regne ud? Du oplyser intet herom!
Svar #2
11. maj 2006 af eightx2 (Slettet)
Du kan evt. tænke på denne måde:
Det første hjørne i firkanten betegnes A. Det efterfølgende (hvis du følger stregerne som udgør firkanten) må være B, osv. Så BC er eksempelvis ikke en diagonal, men det er BD og AC.
Det første hjørne i firkanten betegnes A. Det efterfølgende (hvis du følger stregerne som udgør firkanten) må være B, osv. Så BC er eksempelvis ikke en diagonal, men det er BD og AC.
Svar #3
12. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Opgaven går vel i første omgang ud på at tegne firkanten, og det er meget nemt. Derefter kan du benytte cosinusrelationerne til at beregne diagonalerne, den ukendte side og de sidste vinkler.
Skriv et svar til: Trigonometri - haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
