Matematik

Normalfordeling

12. maj 2006 af Hansen junior (Slettet)
Jeg har et problem med en normalfordelingsopgave, som lyder:
Bestem sandsynligheden for, at netop 7 af 10 tilfældigt valgte æbler har en vægt på højst 110 g.
E(X)=100 g og spredningen er 12 g. Sandsynligheden for at et tilfældigt valgt æble har en vægt på højst 110 g er 80%. Men hvad skal man gøre?
På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Det er en binomialfordeling n=10 og p=0,8.
Bestem P(X=7).

Svar #2
12. maj 2006 af Hansen junior (Slettet)

Jamen, her er X normalfordelt og ikke binomialfordelt. Må man så gøre det, som du har skrevet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, men fordelingen skal bare have et andet navn. Der er to fordelinger X og Y.
P(Y=7).

Svar #4
12. maj 2006 af Hansen junior (Slettet)

Jamen, jeg synes bare det lyder underligt, at man må ændre sitautionen fra normalfordeling til binomialfordeling. Kan man ikke løse den vha. normalfordeling, vha. de tal, som jeg tidligere har skrevet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Du ændrer ikke fordelingen. Der er tale om to forskellige fordelinger.
X som er en normalfordeling og Y som er en binomiaæfordeling.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Det som ibibib taler om, er at hændelsen X, som er vægten af æblerne, er normalfordelt, mens hændelsen Y, som er at et æble enten vejer højst 110 g -- eller ikke gør det -- er binomialfordelt.

Skriv et svar til: Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.