Matematik
easy target
13. maj 2006 af
hund (Slettet)
er følgende korrekt:
en linje (l) er givet ved parameterfremstillingen
[x,y] = [-2,1]+t[2,6]
Bestem en ligning for l.
a = 6/2 = 1/3
y-y_0 = a(x-x_0)
y-1 = 1/3(x-(-2))
y-1 = 1/3x + 2/3
y = 1/3x + 5/3
?
en linje (l) er givet ved parameterfremstillingen
[x,y] = [-2,1]+t[2,6]
Bestem en ligning for l.
a = 6/2 = 1/3
y-y_0 = a(x-x_0)
y-1 = 1/3(x-(-2))
y-1 = 1/3x + 2/3
y = 1/3x + 5/3
?
Svar #1
13. maj 2006 af mathon
...nej det er det ikke...
t skal elimineres (bortskaffes):
I: x=-2+2t
II:y=1+6t
I: ganges "igennem" med -3 og bliver til
III: -3x=6-6t
II: y=1+6t
du adderer III: og II, og du får.........
t skal elimineres (bortskaffes):
I: x=-2+2t
II:y=1+6t
I: ganges "igennem" med -3 og bliver til
III: -3x=6-6t
II: y=1+6t
du adderer III: og II, og du får.........
Svar #2
13. maj 2006 af Quasar (Slettet)
Det er nemmere at finde en normalvektor til linjen ved at bestemme tværvektoren til retningsvektoren og dernæst udnytte, at du kender et punkt på linjen. Så har du vist en formel til at bestemme en ligning.
Skriv et svar til: easy target
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
