Matematik
Definitionsmængde?
13. maj 2006 af
Georgia (Slettet)
Jeg har mat på a-niveau og skal jo snart til eksamen.. Men jeg har stadig problemer med at bestemme "noget så enkelt" som definitionsmængden.
Er der en der kan forklare mig hvordan man gør...
Hvis jeg fx har dy/dx=(2x-5)/y, y
Så bestemmer jeg forskriften for f til at være:
f(x)=-kvadratrod(2x^2-10x+4)
Hvordan finder jeg så dm(f) og hvordan skriver jeg det op....
Er der en der kan forklare mig hvordan man gør...
Hvis jeg fx har dy/dx=(2x-5)/y, y
Så bestemmer jeg forskriften for f til at være:
f(x)=-kvadratrod(2x^2-10x+4)
Hvordan finder jeg så dm(f) og hvordan skriver jeg det op....
Svar #1
13. maj 2006 af Y.vs.J (Slettet)
Man kan ikke tage kvadratroden af en negativt tal, derfor må 2x^2-10x+4 være større eller ligmed 0. Det kan du regne ud!
Det kommer lidt an på om din integralkurve skal gå gennem
(0,-2) eller (5,-2)
ellers er det muligt entydigt at fastlægge Dm(f).
Duffy
(0,-2) eller (5,-2)
ellers er det muligt entydigt at fastlægge Dm(f).
Duffy
Svar #3
13. maj 2006 af Georgia (Slettet)
Det var nu egentlig også lidt mere generalt jeg havde håbet på at få et svar... Skal man bare aflæse det på sin graf, eller sidde og finde tal så man ikke komme til at tage kvadratroden af et negativt tal eller dividere med 0 osv??
Skriv et svar til: Definitionsmængde?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
