Kemi
eks. opg. 2002
13. maj 2006 af
bobbie (Slettet)
Hey! har brug for hjælp til opg. 3 i dette sæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-10-1.pdf
a) Har jeg fået til:
4H+ + Cu + 2NO3- -> Cu2+ + 2NO2 + 2H2O
2H+ + Ag + NO3- -> Ag+ + NO2 + H2O
b) her er jeg lidt usikker:
e=0,80 - (0,0592/1) * log(1/0,1) = 0,74V
c) Aner det ikk... noget der kan hjælpe?
d) Her har jeg fået delta H til -143,33 og delta G til -142,17
Så burde reaktionen da ku forløbe ikk??
e) Igen ingen ide!
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-10-1.pdf
a) Har jeg fået til:
4H+ + Cu + 2NO3- -> Cu2+ + 2NO2 + 2H2O
2H+ + Ag + NO3- -> Ag+ + NO2 + H2O
b) her er jeg lidt usikker:
e=0,80 - (0,0592/1) * log(1/0,1) = 0,74V
c) Aner det ikk... noget der kan hjælpe?
d) Her har jeg fået delta H til -143,33 og delta G til -142,17
Så burde reaktionen da ku forløbe ikk??
e) Igen ingen ide!
Svar #3
14. maj 2006 af Clubkid (Slettet)
spm c) Du kan nu finde elektrode potentialet for den vendtre halvcelle - den med den ukendte [Ag+]
idet
U0=eh-ev => 0.069=0.741-ev => ev=0.672V
man har du at
0.672V=0.800V-0.0592V*LOG(1/[Ag+])
den ukendte koncentration er
[Ag+]=0.00689M
n=0.1L*0.00689M=0.000689mol
m=107.9g/mol*0.000689mol=0.0723g
eller 74.3mg
massen er guld i smykket er så
175mg-43mg-74.3mg=57.7mg
karat 57.7mg/157mg*24karat= 8
E)
under standard betingelserne forløber reaktionen ikke, men af reaktionskemaet ser man at Au om dannel til et tetrachloroaurum(I)-ion kompleks
idet
U0=eh-ev => 0.069=0.741-ev => ev=0.672V
man har du at
0.672V=0.800V-0.0592V*LOG(1/[Ag+])
den ukendte koncentration er
[Ag+]=0.00689M
n=0.1L*0.00689M=0.000689mol
m=107.9g/mol*0.000689mol=0.0723g
eller 74.3mg
massen er guld i smykket er så
175mg-43mg-74.3mg=57.7mg
karat 57.7mg/157mg*24karat= 8
E)
under standard betingelserne forløber reaktionen ikke, men af reaktionskemaet ser man at Au om dannel til et tetrachloroaurum(I)-ion kompleks
Skriv et svar til: eks. opg. 2002
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
