Matematik

Median

13. maj 2006 af sundancekid (Slettet)
jeg sidder med en eksamensopgave fra sidste års eksame.
Jeg har en trekant hvorpå jeg har regnet alle sider og vinkler, og nu skal jeg regne medianen, men kan jeg slet ikke hitte ud af, så håber på en lille hånd derude fra.
A: 30,71 grader
B: 99,29 grader
C: 50 grader

a = 10
b = 17,034
c = 15

Skal finde beregne længden af medianen BM
hvor M er midpunktet for |AC|

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2006 af mathon

har du ikke i dine optegnelser stående formlen

mb=1/2*sqrt(2*(a^2+c^2)-b^2) ?,

hvor mb (b skal stå som index, hvilket ikke kan gøres i dette forum) betyder medianen til midtpunktet af b.

Svar #2
13. maj 2006 af sundancekid (Slettet)

Nej har intet kunne finde om medianer.
Hvad mener du med index?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2006 af mathon

...når du skriver x^2 er 2-tallet formindsket og står "oppe" til højre.

index er formindsket og "nede" til højre.

Svar #4
14. maj 2006 af sundancekid (Slettet)

okay
troede jeg bare var en form for nummerering?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2006 af mathon

vinklerne i din trekant er rigtige, hvis opgaveteksten har været <C=50°, a=10 og c=15, men b bliver ikke 17,034 !!!!

Svar #6
14. maj 2006 af sundancekid (Slettet)

argh...
Kan det passe at den giver 19,324?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2006 af mathon

...lige nøjagtig!!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2006 af mathon

Hvis du betragter trekant ABM har du
...du hviskes i øret:
(facit ligger mellem 8 og 10)

Svar #9
14. maj 2006 af sundancekid (Slettet)

Bevares. Jeg havde overset cos. relationerne.
Men super, tak for hjælpen. Fik det til 8,315
så det passer jo meget vel (:

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2006 af mathon

...så kører det BARE!!!

Ha' en dejlig søndag!

Svar #11
14. maj 2006 af sundancekid (Slettet)

Jo tak i lige måde, må nok også komme i seng nu hehe.

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. februar 2012 af stxmat (Slettet)

Som mathon skriver, kan formlen for længden af en median i trekant kan også bruges.

Se eventuelt denne video: http://www.stxmat.dk/video/ClcgcAvayPg/formel-for-laengden-af-median-givet-siderne-i-en-trekant


Skriv et svar til: Median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.