Matematik
vektorer
14. maj 2006 af
Eva (Slettet)
Hey
sidder lige og terper det sidste matematik inden eksaminen - men er røget ind i et problem med en opgave - håber i kan hjælpe.
Jeg har et punkt A(2,3) som er med i parallelogrammet ABCD hvor:
vektor AB = (1,3) og vektor AD = (3, -2)
Nu skal jeg finde koordinatsættet til C.
har fundet vektor AC til (4,1) ved at udnytte krafternes parallelogram..
Dette passer fint med tegningen - men når jeg så finder koordinaterne til C passer det ikke med tegningen...
Har bl.a sagt at vektor a + vektor AC = vektor C... men uanset hvad jeg gør får jeg vektor c til at gi (7, -1) og den burde gi (6,4)
big problem!!
Håber der er en som kan hjælpe.
Mvh Eva
sidder lige og terper det sidste matematik inden eksaminen - men er røget ind i et problem med en opgave - håber i kan hjælpe.
Jeg har et punkt A(2,3) som er med i parallelogrammet ABCD hvor:
vektor AB = (1,3) og vektor AD = (3, -2)
Nu skal jeg finde koordinatsættet til C.
har fundet vektor AC til (4,1) ved at udnytte krafternes parallelogram..
Dette passer fint med tegningen - men når jeg så finder koordinaterne til C passer det ikke med tegningen...
Har bl.a sagt at vektor a + vektor AC = vektor C... men uanset hvad jeg gør får jeg vektor c til at gi (7, -1) og den burde gi (6,4)
big problem!!
Håber der er en som kan hjælpe.
Mvh Eva
Svar #1
14. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
2 + 4 = 6
3 + 1 = 4
Jeg tror, du har plusset vektorerne AD og AC. Det giver memlig (7, -1)
OA + AC giver 0C
3 + 1 = 4
Jeg tror, du har plusset vektorerne AD og AC. Det giver memlig (7, -1)
OA + AC giver 0C
Skriv et svar til: vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
