Matematik
Tilvækst.
15. maj 2006 af
Y.vs.J (Slettet)
Skriftlig mat. eksamen ligger for døren, og sidder lige og går nogle gamle eksamensopgaver igennem. Jeg er stødt på et lille problem med en delopgave:
"Bestem den tilvækst i højden, der svarer til, at trykket falder med 80%" der er taget fra opgave 7a i http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-3-MED.pdf
Jeg er ude i noget med Gy=Gx^a, men kan ikke helt få det til at passe.
Nogen der har forslag?
På forhånd tak!
"Bestem den tilvækst i højden, der svarer til, at trykket falder med 80%" der er taget fra opgave 7a i http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-3-MED.pdf
Jeg er ude i noget med Gy=Gx^a, men kan ikke helt få det til at passe.
Nogen der har forslag?
På forhånd tak!
Svar #1
16. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Du skal beregne p for h = 11. Det gøres let til p = 226. Beregn 0,2*226 og løs ligningen med hensyn til h. Så får du næsten svaret på tredje delspørgsmål forærende.
Skriv et svar til: Tilvækst.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
