Matematik
har to kordinater - formel for ret linje
10. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Hej.
Jeg har to sæt koordinater, og mangler en simpel formel, der kan give mig forskriften, for min rette linje.
jeg kunne sagtens finde hældningstallet, og derefter smide det ind i formelen
y-y1=a(x-x1), men ville gerne have det hele i en formel...
Jeg har to sæt koordinater, og mangler en simpel formel, der kan give mig forskriften, for min rette linje.
jeg kunne sagtens finde hældningstallet, og derefter smide det ind i formelen
y-y1=a(x-x1), men ville gerne have det hele i en formel...
Svar #1
10. januar 2004 af Mille (Slettet)
Hvorfor vil du ha' det hele i én formel?
Så vidt jeg ved findes der ikke en sådan formel. Så du er nødt til at finde hældningskoefficienten og derefter sætte ind i formlen du nævner...
Så vidt jeg ved findes der ikke en sådan formel. Så du er nødt til at finde hældningskoefficienten og derefter sætte ind i formlen du nævner...
Svar #2
10. januar 2004 af erdos (Slettet)
Hældningskoefficienten finder du, som du selv siger:
a = (delta y)/(delta x)
Så har du et punkt og a, derfor:
y = ax + b <=> b = y - ax
Sådan bestemmes b, og sådan gør du, og ingen anden udvej!! Ellers, hvis det skal være i en formel, må du jo bare flette dem:
y = ((delta y)/(delta x))x + b og så isolerer du b...
Hygge....
a = (delta y)/(delta x)
Så har du et punkt og a, derfor:
y = ax + b <=> b = y - ax
Sådan bestemmes b, og sådan gør du, og ingen anden udvej!! Ellers, hvis det skal være i en formel, må du jo bare flette dem:
y = ((delta y)/(delta x))x + b og så isolerer du b...
Hygge....
Svar #3
12. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Har løst det ad to gange, det ville bare se lidt smartere ud i mit projekt at klare det ved hjælp af en formel...
Tak for hjælpen...
Tak for hjælpen...
Skriv et svar til: har to kordinater - formel for ret linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
