Matematik
Differential regning
16. maj 2006 af
LiquerEyes (Slettet)
Er der nogen, der kan hjælpe!
En funktion f er givet ved:
f(x)=2x+1/x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i det punkt der har førstekoordinaten 2.
Jeg er selv noget frem til følgende:
f'(x)=2-2x/x^4
a:
f'(2)=1,75
Hvordan finder jeg b???
Facit skal være y=1,75x+0,75
En funktion f er givet ved:
f(x)=2x+1/x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i det punkt der har førstekoordinaten 2.
Jeg er selv noget frem til følgende:
f'(x)=2-2x/x^4
a:
f'(2)=1,75
Hvordan finder jeg b???
Facit skal være y=1,75x+0,75
Svar #1
16. maj 2006 af Deschain (Slettet)
Brug formlen for tangentligningen:
y = f(x0)+f'(x0)*(x-x0)
f(x0) finder du ved at indsætte x i din funktion f.
y = f(x0)+f'(x0)*(x-x0)
f(x0) finder du ved at indsætte x i din funktion f.
Skriv et svar til: Differential regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
