Matematik
er 1+tan^2 *x det samme som 1+(tanx)^2 ?
16. maj 2006 af
Mr. Rothman (Slettet)
skal bestemme stamfunk til (1+tan^2 *x) / tanx
tænkte at man kunne sætte t=tanx og derved få S1/tdx
Men kan man det?
tænkte at man kunne sætte t=tanx og derved få S1/tdx
Men kan man det?
Svar #1
16. maj 2006 af mathon
F(x)=S(1+tan^2(x))/tanx*dx
substituer:
u=tan(x)
du/dx=1+tan^2(x) eller du=(1+tan^2(x))*dx
F(x) forenkles derved væsentligt
F(x)=S1/u*du ... og så overta'r du selv det videre forløb.......
substituer:
u=tan(x)
du/dx=1+tan^2(x) eller du=(1+tan^2(x))*dx
F(x) forenkles derved væsentligt
F(x)=S1/u*du ... og så overta'r du selv det videre forløb.......
Svar #2
16. maj 2006 af Mr. Rothman (Slettet)
ja præcis. Det var også det jeg havde i tankerne. Mange tak
Skriv et svar til: er 1+tan^2 *x det samme som 1+(tanx)^2 ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
