Matematik
logaritmisk ligning....help please?
10. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
jeg skal løse følgende ligning:
ln(x^2+x+e)=1
men jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe den an... er der nogen der kan hjælpe mig?
på forhånd- tak
Jesper p
ln(x^2+x+e)=1
men jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe den an... er der nogen der kan hjælpe mig?
på forhånd- tak
Jesper p
Svar #1
10. januar 2004 af ababab (Slettet)
Hej Jesper...
Når man har med logaritmiske funktioner at gøre, så skal man opløfte funktion i dens inverse(modsatte) funktion, hvilket er e...
dvs.:
e^(ln(x^2+x+e)=e^1 <=>
x^2+x+e=e^1 <=>
x^2+x+e-e^1=0 <=>
x^2+x=0 <=>
x(x+1)=0 <=> x=o V x+1=0 <=>
x=0 V x=-1
Sig til hvis du trænger til en uddybning... c",)
Når man har med logaritmiske funktioner at gøre, så skal man opløfte funktion i dens inverse(modsatte) funktion, hvilket er e...
dvs.:
e^(ln(x^2+x+e)=e^1 <=>
x^2+x+e=e^1 <=>
x^2+x+e-e^1=0 <=>
x^2+x=0 <=>
x(x+1)=0 <=> x=o V x+1=0 <=>
x=0 V x=-1
Sig til hvis du trænger til en uddybning... c",)
Svar #2
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
For at få ln "væk" siger du e^x på begge sider - det er jo den omvendte funktion til ln.
Så lyder ligningen
x^2+x+e=e(=e^1)
og med lidt justering bliver det jo så bare til en ganske almidelig andengradsligning..
Håber det kan hjælpe selvom det nok ikke er den bedste forklaring!
Sara
Så lyder ligningen
x^2+x+e=e(=e^1)
og med lidt justering bliver det jo så bare til en ganske almidelig andengradsligning..
Håber det kan hjælpe selvom det nok ikke er den bedste forklaring!
Sara
Skriv et svar til: logaritmisk ligning....help please?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
