Matematik
finde stamfunktion
17. maj 2006 af
stumpL (Slettet)
hvilken regl bruger i for at finde stamfunktionen til denne:
x^(2/5)
jeg har denne:
x^(4/3)=(3/7)x^(7/3) men kan ikke se hvad der sker...
x^(2/5)
jeg har denne:
x^(4/3)=(3/7)x^(7/3) men kan ikke se hvad der sker...
Svar #4
17. maj 2006 af stumpL (Slettet)
kan I så forklare mig denne:
f(x)=xe^-2x
f'(x)=??
hvordan differentiere i den?
f(x)=xe^-2x
f'(x)=??
hvordan differentiere i den?
Svar #6
17. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)
f(x)=xe^2-x der skal du bruge gangereglen, f*g' + f'*g
og den sidste, der skal du bruge gangereglen og reglen for differentiation for sammensattefunktioner, da ln(2x+3) er en sammensat funktion.
og den sidste, der skal du bruge gangereglen og reglen for differentiation for sammensattefunktioner, da ln(2x+3) er en sammensat funktion.
Svar #8
17. maj 2006 af mullah (Slettet)
f(x)=(2x+3)*ln(2x+3)
for at aflede funktionen ovenfor benytter vi to regler:
1. Gangereglen( f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x) )
2. Sammensat funktion: f'(g(x))*g'(x)
(læs: Den ydre afledet. Lad den indre stå, gange indre afledet.
Ved beregning fås:
f(x)= (2x+3)*ln(2x+3)
f'(x)=2*ln(2x+3)+(2x+3)*(2/(2x+3)) <=> f'(x)=2*ln(2x+3)*2
for at aflede funktionen ovenfor benytter vi to regler:
1. Gangereglen( f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x) )
2. Sammensat funktion: f'(g(x))*g'(x)
(læs: Den ydre afledet. Lad den indre stå, gange indre afledet.
Ved beregning fås:
f(x)= (2x+3)*ln(2x+3)
f'(x)=2*ln(2x+3)+(2x+3)*(2/(2x+3)) <=> f'(x)=2*ln(2x+3)*2
Skriv et svar til: finde stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
