Matematik
sinralationer
17. maj 2006 af
Mani4 (Slettet)
I en trekant kender jeg vinkel A og siderne a og c. Jeg skal finde de resterende sider og vinkler
A = 48grader
a = 9,5
c = 10,6
Jeg ville tro at man skulle bruge:
sin(A) / a = sin(C)/c
herefter isollere jeg sin(C):
sin(C)= c * sin(A) / a =
10,6 * sin(48) / 9,5 = -0,85721
sin^(-1)(2ans)=-1,0298
vilket ikke kan passe??
A = 48grader
a = 9,5
c = 10,6
Jeg ville tro at man skulle bruge:
sin(A) / a = sin(C)/c
herefter isollere jeg sin(C):
sin(C)= c * sin(A) / a =
10,6 * sin(48) / 9,5 = -0,85721
sin^(-1)(2ans)=-1,0298
vilket ikke kan passe??
Svar #1
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Indstil din lommregner til grader og ikke radianer.
Husk at der er to løsninger i denne opgave.
Husk at der er to løsninger i denne opgave.
Skriv et svar til: sinralationer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
