Matematik
Differentialligningen :-(
17. maj 2006 af
Anneb690 (Slettet)
Gør rede for, at funktionen f(x)= x^3+6x^2 er en løsning til differentialligningen:
x*(dy/dx)= 3y-6x^2
-Det der forvirrer mig er det der "x*(dy/dx)...
Ja, jeg skal have lidt hjælp her. Ret lost!:(
x*(dy/dx)= 3y-6x^2
-Det der forvirrer mig er det der "x*(dy/dx)...
Ja, jeg skal have lidt hjælp her. Ret lost!:(
Svar #1
17. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)
du differentierer f(x), som er y.
Så sætter du ellers bare ind..
x*f'(x) = 3*f(x) -6x^2 og udregner ligningen, således det samme står på begge sider, går jeg ud fra..
Så sætter du ellers bare ind..
x*f'(x) = 3*f(x) -6x^2 og udregner ligningen, således det samme står på begge sider, går jeg ud fra..
Skriv et svar til: Differentialligningen :-(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
